وَالصُّلحُ خَیْرٌ

دانلود عکس نوشته در اندازه مربعی (۲۲۵۶ بار دانلود شده) دانلود عکس نوشته در اندازه استوری (۲۳۳۵ بار دانلود شده)

این پیام خالق يکتا، به همه زن و شوهر هایی که با هم اختلاف دارند، خدای متعال در این آیه شریفه امر به سازش و آشتی می کنه، نه طلاق و جدایی، گاهی اوقات در دعوای بین زن و شوهر اگر یکی از طرفین کوتاه بیاد و پا روی منیتش بذاره بخاطر زندگی خودش و بچه هاش، کار به جدایی و طلاق و صدمه دیدن بچه ها و طرفین دعوا نمی کشه، البته در برخی موارد هم طلاق راه مطلوب، ولی ای کاش آدما با هم مهربونتر از این بودن،به امید داشتن جامعه ای مطلوب و بدون طلاق.
.
. ? إِنِ امْرَأَةٌ خافَتْ مِنْ بَعْلِها نُشُوزاً أَوْ إِعْراضاً فَلا جُناحَ عَلَيْهِما أَنْ يُصْلِحا بَيْنَهُما صُلْحاً وَ الصُّلْحُ خَيْرٌ وَ أُحْضِرَتِ الْأَنْفُسُ الشُّحَّ وَ إِنْ تُحْسِنُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كانَ بِما تَعْمَلُونَ خَبِيراً «آیه ۱۲۸ سوره نساء »
.
. ?و اگر زنى از شوهرش بيم ناسازگارى يا اعراض داشته باشد بر آن دو باكى نيست كه به گونه‌اى با يكديگر صلح كنند (گرچه با چشم‌پوشى بعضى از حقوقش باشد) و صلح بهتر است، ولى بخل وتنگ‌نظرى، در نفْس‌ها حاضر شده (ومانع صلح) است، واگر نيكى كنيد و تقوا ورزيد، پس بدانيد كه همانا خداوند به آنچه مى‌كنيد آگاه است.
.
. ◀️نکته ها:
.
. «نُشوز»، از ريشه‌ى «نشز»- زمين بلند- و معناى آن طغيان است. در آيه‌ى ۳۴ سخن از نشوز زن بود «تَخافُونَ نُشُوزَهُنَّ» و اينجا كلام از نشوز وسركشى مرد است.
.
. «شح» در زن، نپوشيدن لباس خوب و ترك آرايش است. و در مرد، نپرداختن مهريّه و نفقه و نشان ندادن علاقه. .
. ◀️پیام ها?
.

۱- علاج واقعه قبل از وقوع بايد كرد. در مسائل خانوادگى قبل از آنكه كار به طلاق بكشد بايد چاره اى انديشيد. «خافَتْ»
.

۲- گذشت از حقّى براى رسيدن به مصلحت بالاتر وحفظ خانواده، مانعى ندارد و بهتر از پافشارى براى گرفتن حقّ است. «فَلا جُناحَ»
.

۳- در مسائل خانواده، مرحله‌ى اوّل اصلاح خود زوجين، بدون دخالت ديگران است. اگر نشد، ديگران دخالت كنند. «أَنْ يُصْلِحا بَيْنَهُما»
.

۴- بهره‌ى همسر از همسر، حقّى قابل گذشت است. حكمى نيست كه قابل تغيير نباشد. «فَلا جُناحَ عَلَيْهِما أَنْ يُصْلِحا»
.

۵- حقّ خانواده بيش از حقّ شخصى زن يا مرد است. به خاطر حفظ خانواده، بايد از حقّ شخصى گذشت. «وَ الصُّلْحُ خَيْرٌ»
.

۶- صلح، هميشه با پرداخت مال نيست. گاهى گذشت از حقّ، زمينه‌ساز مصالحه و آشتى است. و بخل مانع آن است. «وَ أُحْضِرَتِ الْأَنْفُسُ الشُّحَّ».
.
.
ادامه تفسیر در کانال های عطرقرآن
.
.
?تفسیر نور حجت‌الاسلام قرائتی
.
.
@AtreQuran ?
.

دیدگاه کاربران
  • ناشناس ۸ آذر ۱۳۹۹

    عالی حرف ندوره

  • ناشناس ۱۰ دی ۱۴۰۲

    عالیـــ

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۹ + هفده =